Yotam Ottolenghi Cała obfitość

  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
  • Cena netto: 62,00 zł 62,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

Yotam Ottolenghi Cała obfitość

Stan: Bardzo dobry -

Rok wydania: 2016

Język: polski

Forma: poradnik

Wydawnictwo: Wydawnictwo Filo

Liczba stron: 352

Numer wydania: 1

Szerokość produktu: 20,00 cm

Wysokość produktu: 27,50 cm

OPIS wydawcy:

Po „Obfitości” przyszedł czas na „Całą obfitość”: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. „Obfitość” zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót. Tam, gdzie kończy się „Obfitość”, zaczyna się… „Cała obfitość”. 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania – na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie. Sałatka z mango Alphonso i ciecierzycy w curry, okra w cieście maślankowym, soczewica z radicchio, orzechami włoskimi i miodem manuka, sałatka z alg, imbiru i marchewki, a nawet desery, takie jak pieczony rabarbar ze słodkim labnehem i pigwy w soku z granatów – to po prostu niekończące się święto urodzaju.


„Yotam Ottolenghi to najbardziej twórczy i praktyczny kucharz nowej ery kulinarnej – Escoffier XXI wieku. Gdyby istniała skala czterogwiazdkowa, za tę książkę dostałby ode mnie pięć gwiazdek”.
„Wall Street Journal”

„W książce »Cała obfitość« Yotam Ottolenghi dodaje jeszcze więcej aromatycznych odcieni do wegetariańskiej palety smaków”.
„Vogue”